top of page
  • Foto del escritorSomara Associació

Resum del Som Valors Garrotxa 2022

Actualizado: 17 ene 2023

46 equips formats per més de 450 infants de diferents escoles de la comarca van tenyir de blau i de valors els camps de l’Escola Futbol Garrotxa en aquest torneig solidari



Aquest diumenge als camps de l’Escola Futbol Garrotxa hi va tenir lloc una altra edició del torneig de futbol Som Valors. Més de 450 nens i nenes de 19 escoles de la Garrotxa van poder gaudir d’una jornada lúdica on els valors puntuaven més que els gols. Perquè el Som Valors no és un torneig convencional, sinó que té com a objectiu fomentar valors com el respecte, el joc net, el treball en equip i la igualtat de gènere, tots ells inculcats a partir del futbol. Com? Doncs amb una normativa i puntuació singulars: dos punts per victòria, un punt si s’és equip mixt, i fins a tres punts si es compleix bona actitud i comportament.


Els partits es van iniciar a les 10h del matí i van durar fins a les 18h, moment en què es va fer l’entrega de premis. Durant el dia, a part de jugar a futbol, els participants també van poder gaudir d’altres activitats de lleure, com zumba, voleibol, reptes, manualitats... I a la tarda també vam comptar amb l’actuació del grup de percussió Afrodjembe, que ens va portar ritmes i cultura de la costa oest d’Àfrica.


La classificació final va ser molt igualada, però finalment l’equip guanyador va ser el “Mont Aguts”, de l’escola Mont Cós de Montagut, seguit pel “FC Tiki Taka” de l’escola Castanyer de Sant Joan les Fonts, i en tercer lloc “Els Futbolíssims” de l’escola Pla de Dalt d’Olot. El premi a l’equip més original i creatiu se’l van emportar “Els Crucks” del Petit Plançó.


Des de Somara Associació estem molt contents i contentes de la rebuda que ha tingut el torneig després d’aquests anys sense poder celebrar-lo. Per nosaltres ha sigut un èxit, no només a nivell de participació, sinó també per la bona actitud i comportament que han demostrat tots i totes les participants. Hem pogut veure com s’han esforçat a l’hora de jugar i, sobretot, a l’hora de fixar-se amb els valors, com animar als companys, solidaritzar-se si les coses no sortien bé, respectar als rivals, passar-se la pilota i jugar en equip... i també han jugat amb la creativitat, portant disfresses i accessoris i fent càntics i celebracions d’allò més originals.


I és que, al final, el que busca Somara amb el Som Valors és que tots els nens i nenes s’ho passin bé i puguin gaudir d’un futbol amb respecte i igualtat, a més de reforçar la cohesió del grup classe i fer nous amics d’altres escoles. Volem crear un espai d’inclusió mitjançant el futbol, eliminant diferències culturals, físiques o socials.


Un any més, el Som Valors ha sigut un dia inoblidable acompanyat pel sol i la calor, però també per la diversió, la companyonia, la inclusió i el respecte. Una mostra que el futbol també pot ser una via per educar i realçar valors.


Fes clic aquí si vols veure les fotos d'equip al photocall i l'entrega de premis.



Amb la col·laboració de:



bottom of page