Semicercle_Somara_NEGRE.png

Somara és una associació sense ànim de lucre creada per un grup de joves que neix de la passió i motivació per promoure el desenvolupament integral dels infants i adolescents en el seu context familiar, escolar i comunitari. Actuem a Catalunya i Gàmbia amb l’objectiu de formar persones que puguin enfortir la societat amb valors com la solidaritat i el respecte, per això creiem que els infants són el motor del canvi, perquè la societat del futur la construïm des del present. El que serem dependrà completament del que som ara.

 

L’objectiu de Somara és impulsar accions que fomentin els valors humans per aconseguir una societat més igualitària i cohesionada, i ho fem mitjançant:

 

 • L’educacio en valors a través de l’esport i el lleure, ja que són unes eines que permeten l’aprenentatge de valors d’una manera pràctica i en un espai on no existeixen les diferències socials. El nostre lema és “Eduquem mentre juguem” perquè creiem que el joc és imprescindible pel desenvolupament integral de qualsevol infant.

 

 • La cooperació mitjançant la col·laboració amb altres entitats locals per tal d’afavorir el desenvolupament social i circular d’un territori i així fomentar que una comunitat sigui autosuficient i autosostenible.

Somara vol impulsar accions que fomentin els valors humans mitjançant la cooperació i l’educació en valors a través de l’esport i el lleure. L’objectiu és promoure l’equitat d’oportunitats entre infants i joves per garantir els seus drets i benestar, així com afavorir l’empoderament i desenvolupament comunitari i humà d’un territori.

Volem generar un model d’educació transformador des d’una vessant lúdica que contribueixi a formar persones que puguin enfortir la societat amb valors per així fomentar una societat més igualitària i cohesionada.

La nostra manera de treballar és sempre des del respecte i la igualtat, bansant-nos amb els valors que ens defineixen: solidaritat, inclusió, cohesió, cooperació, igualtat, esperit crític i transformador, compromís, respecte i transparència.

COMETES.png
COMETES.png

Objectius

 

 • Potenciar les habilitats socials a través de l’esport i el joc, aconseguint una autonomia en la resolució de conflictes i la presa de decisions.

 • Fomentar els valors positius de l’esport, promovent la igualtat de gènere i la inclusió de persones amb diferents capacitats.

 • Lluitar contra l’exclusió social, generar oportunitats i experiències per a tothom que estigui disposat a viure-les, deixant de banda les diferències culturals, físiques i socials

 • Crear una connexió, a través de projectes educatius, entre alumnes de països subdesenvolupats i alumnes d’escoles i instituts de Catalunya.

 • Ajudar a gestionar i comprendre les emocions, assolint així un adequat desenvolupament de l’autoconsciència afavorint les relacions interpersonals i intrapersonal de l’infant i adolescent.

 • Cooperar amb altres entitats i persones emprenedores per tal de crear un ecosistema que encoratgi a la creació de projectes que impactin positivament a la societat.

 

Eines

 

 

Àmbits d’actuació

CATALUNYA

Olot, La Garrotxa

 • Sensibilització i conscienciació

 • Activitats d'esport i lleure

GÀMBIA


Sifoe, Western

 • Suport i apoderament

 • Activitats d'esport i lleure

Imagen 1.png
mapa.png
IMG_0041.jpg
_PSV3854_1600x1068.JPG

LLEURE

Des de Somara creiem en l'educació en el lleure com a eina per a fomentar habilitats, actituds i valors personals en tots els infants i adolescents amb els que treballem. L'educació en el lleure permet treballar les emocions i la gestió d'aquestes a traves del joc, fet que creiem imprescindible per ajudar a cada infant en el seu desenvolupament integral.​

ESPORT

Mitjançant l’esport l’infant adquireix, de manera pràctica, l’aprenentatge de valors essencials, a més de trobar-se en un espai de cohesió i inclusió social. Tot aprenentatge assolit en contexts esportius és extrapolable a la vida quotidiana, aquí recau la gran importància de treballar l’autoestima, la consolidació de valors i la comprensió de les seves emocions, ja que els destinataris es troben en una etapa on aquests conceptes són claus pel seu benestar.

TREBALL EN EQUIP.png
COMETES.png
COMETES.png
DSC_1232-01 còpia_edited_edited.jpg