top of page
  • Foto del escritorSomara Associació

Final de lliga de Sifoe

El projecte que vam emprendre amb el Comitè Esportiu de Sifoe ja arriba al seu final. Tot va començar en uns seminaris formatius als entrenadors de la població, ja que l'objectiu era fomentar l'esport base de la comunitat, i així cobrir algunes problemàtiques derivades de la inexistència d'activitats extraescolars esportives i educatives pels infants i adolescents. Degut al gran interès mostrat en aquests seminaris per part dels entrenadors, d'aquí van sorgir vuit equips de jugadors menors de 15 anys, amb qui vam organitzar una lliga setmanal.

La donació de material per part de clubs esportius de Catalunya ens va ajudar a professionalitzar i consolidar la lliga com un esdeveniment únic i molt important pels joves de la comunitat. L'interès, l'ambició i el compromís amb què es plantejaven els partits va anar en augment, tant pel fet de poder participar d'un esdeveniment així, com per poder celebrar-ho amb els companys i la família que venia a animar-los.


Seguint la línia del Som Valors, la normativa de la lliga es centrava també en els valors més enllà dels gols.

I així va ser com, de mica en mica, la lliga va anar guanyant renom i cada vegada hi havia més públic i afició, un fet fins ara impensable en equips de futbol base. Fins que va arribar l'última jornada de lliga: la final entre els equips Soforia i Sanchaba. Més de 500 persones van assistir a l'esdeveniment, convertint aquesta jornada esportiva en també una jornada festiva.




La victòria finalment va ser per l'equip de Sanchaba, però la copa no va ser l'única cosa que es van emportar, sinó els valors, la companyonia, el treball en equip i la il·lusió de formar part d'una activitat així.

Somara el que es va emportar és la sorpresa del compromís i la gratitud amb què van rebre'ns la comunitat de Sifoe i tots els equips, i un objectiu més complert de la llista: l'apoderament de persones per desenvolupar el futbol base de la comunitat, ja que la lliga va ser només un incentiu per a millorar el compromís i qualitat dels entrenaments.



Especial agraïment a les entitats gambianes que ens van ajudar a fer-ho possible: Daughters of Gambia, Youth People Without Borders i Sport Comittee Sifoe. I també a la col·laboració amb l'Ajuntament d'Olot i tots els clubs esportius que ens van fer arribar material.

bottom of page