top of page
  • Foto del escritorSomara Associació

Coneix l'Ismaïla

Actualizado: 30 jul 2019

És gràcies a entitats com el Fundescam que els somnis i les idees de Somara es fan realitat. I és que és difícil trobar clubs esportius que, avui en dia, encara prioritzin l’aprenentatge i solidificació de valors vers la competició. És per això que neix una col·laboració, fruit de la passió per educar en valors a través de l’esport, enfocada en dues línies.


Per una banda, el club fa donació de material esportiu: botes de futbol, sabates esportives, samarretes, pantalons i mitjons, el qual fa possible el desenvolupament dels projectes a Gàmbia. Concretament, es destina als i les participants del Kilingbaya Sifoe. Kilingbaya, significa “totes unides pel mateix objectiu”, i Sifoe és una petita comunitat als voltants de Brikama, una de les ciutats més grans del país. L’objectiu del Kilingbaya és fomentar els valors i habilitats socials a través de l’esport, i es treballa mitjançant dos projectes: extraescolars esportives amb un grup de 26 nenes, d’entre 8 i 13 anys, on a més s’apoderen i es formen a joves educadors/es, i una lliga de futbol base on hi participen 150 nois d’entre 12 i 16 anys, també formant i apoderant els entrenadors amb una metodologia adaptada per valorar més el comportament i l’actitud que no els gols.


Per altra banda, des de Somara es fa arribar material audiovisual i reflexions vàries sobre com es viu l’esport a l’Àfrica, fet que permet al club complementar l’educació en valors que es planteja durant tota la temporada. Específicament, treballem conjuntament la solidaritat i l’empatia, oferint així una visió més holística als jugadors/es del Fundescam. Des de Gàmbia, es va impulsar la realització d’un breu reportatge sobre un dels capitans de la lliga Kilingbaya, amb la intenció que els infants i joves del ripollès coneguessin i prenguessin consciència de la realitat d’un noi de 15 anys del poble de Sifoe. No es va escollir un jove qualsevol, sinó que es va aprofitar per triar un líder, un exemple per a la comunitat, un esperançador, un humil lluitador, un pacient germà gran, i a més una persona motivada per educar els infants de la comunitat. L’Ismaïla, ja fa dos mesos que forma part del projecte d’extraescolars de les nenes, on exerceix de mediador i dinamitzador.



El camí sempre és més senzill i divertit fer-lo acompanyats/des, és un plaer compartir ideals i objectius amb una entitat exemplar com el Fundescam. Seguim caminant, units i unides, que així arribarem més lluny.


Vols conèixer l’Ismaïla? Aquesta és la presentació que ens va preparar per presentar-se:



bottom of page