top of page
  • Foto del escritorSomara Associació

BELOVED GAMBIA, el llibre solidari de Somara



Beloved Gambia és un llibre fotogràfic creat per Pep Sau, fotògraf professional i col·laborador de Somara Associació, que neix amb la voluntat de crear un recull de fotografies de la costa dels somriures d’Àfrica, la petita Gàmbia, per apropar el lector al país on Somara realitza alguns dels seus projectes. Us convidem a endinsar-vos en les històries latents de cada imatge i a deixar-vos transportar per la calidesa del paisatge i de la seva gent.


Somara ha aprofitat el pont entre Catalunya i Gàmbia per crear sinergies i projectes en comú. Fa dos anys va néixer el projecte Kilingbaya (“units per un mateix objectiu” amb el dialecte Mandinka) a la població de Sifoe, en col·laboració amb l’ONG local Daughters of Gambia, amb l’objectiu d’apoderar la figura de la dona a la comunitat a través de l’esport i el lleure. A poc a poc el projecte va anar creixent i vam incorporar-hi accions relacionades amb el futbol, el reciclatge, la creativitat i la relació amb l’entorn, aconseguint així millorar els processos d’inclusió social, equitat d’oportunitats i autonomia dels infants de la comunitat. Creiem fermament en el joc i l’educació com a eines clau pel desenvolupament integral de la persona, i lluitem pels drets i benestar dels infants i joves per tal d’enfortir la societat amb els valors que el lleure i l’esport ens ofereixen.

El projecte Kilingbaya ha ajudat a suplir les necessitats inicials detectades a la comunitat: s’han reduït les conductes agressives, han millorat les habilitats socials dels infants i capacitat de resoldre conflictes, s’han format a joves de la comunitat amb valors i autonomia, s’ha treballat la desigualtat de gènere i s’ha consolidat un espai d’oferta lúdica extraescolar que fins ara era inexistent, on els infants poden aprendre valors a través de l’esport i el lleure, gaudint del joc més enllà de la competició i trencant barreres socials, econòmiques i de gènere.

Després de dos anys d’actuació amb infants, joves i adolescents de la comunitat, volem fer un pas més: construir un centre socioeducatiu. Ens ajudes a fer-ho possible?

Fes-te amb el teu llibre solidari Beloved Gambia per 14€ i endinsa’t a la costa dels somriures d’Àfrica!

Posa’t en contacte amb nosaltres per whatsapp (648 607 415) o mail (info.somara@gmail.com), diga’ns la teva direcció i te’l farem arribar a casa! En cas d’haver-lo d’enviar per paqueteria es cobrarà un suplement de 3€ (a partir de 3 llibres l’enviament serà gratuït). Pots pagar-lo per Bizum (648 607 415) o per transferència (ES26 2100 7597 4202 0024 0294) posant “EL TEU NOM + BELOVED GAMBIA” al concepte.

FELIÇ SANT JORDI I SANTA JORDINA!


bottom of page