MOYONG
El projecte MOYONG consisteix en crear una connexió entre infants de diferents cultures i països a través de cartes que s’envien entre les escoles, les quals tenen una mateixa temàtica tot i que són escrites des de mons molt diferents. No només s’acompleixen vessants educatives, sinó que també s’aconsegueixen establir vincles afectius entre ells, il·lusió, inspiració i, per què no, noves amistats.
Després d’involucrar-nos amb diferents projectes de voluntariat, hem vist la immensa il·lusió que tenen els infants i joves per conèixer món, per saber d’on venim i com són els nens i nenes d’altres parts del món, més concretament de casa nostra. És per això que aquest projecte vol aconseguir connectar alumnes d’indrets molt diversos, enriquint-los i enriquint-les culturalment i aprenent llengües, però també per establir nous vincles i viure noves experiències.
La paraula “Moyong” prové del Fang, llengua utilitzada a Guinea Equatorial i significa: relació entre cultures.
Fins ara el projecte Moyong s'ha portat a terme entre l’alumnat de l’escola Joan Maragall de Santa Pau, La Garrotxa, i l’alumnat de l’orfenat d’Aldeas Infantiles SOS de Guinea Equatorial, amb l’ajuda de l’associació de la mateixa localitat “Sonrisa guineanas”. I també es va fer entre l'alumant de l'escola Cor de Maria d'Olot i els infants de la comunitat de Sifoe.
Objectius del projecte:
-
Treballar la llengua espanyola i anglesa a través d’un projecte motivador.
-
Cercar una il·lusió i entreteniment pels infants i adolescents.
-
Crear una connexió entre l’alumnat de Catalunya i Àfrica.
-
Conèixer noves cultures i tradicions.
-
Millorar en la pràctica de les noves tecnologies.
-
Establir nous vincles afectius i augmentar el cercle d’amistats.
-
Créixer amb els valors de la solidaritat i empatia.
El Moyong creix i arriba al Cor de Maria | Comença el curs, comença el Moyong | Excursió amb la Diana |
---|
Col·laboradors del projecte: