top of page
_PSV3854_1600x1068.JPG

Som Valors Garrotxa 2022

EDUQUEM MENTRE JUGUEM

Diumenge 12 de juny

Un dia per jugar a futbol, però també per compartir, conèixer, aprendre i gaudir!

de 9h a 18h

A les 9h s'obren les inscripcions i a les 18h es farà l'entrega de premis. 

5€ per participant

El preu inclou inscripció, samarreta, aigües, fruita i un detall sorpresa.

El Som Valors és una torneig de futbol que utilitza l'esport com a eina socio-educativa amb la finalitat de fomentar el joc net i els valors saludables de l'esport. Per aquest motiu, s'utilitza una normativa on l'actitud i els valors puntuen més que els gols. L'objectiu final és que tots els nens i nenes, sàpiguen o no jugar a futbol, puguin gaudir d'una jornada esportiva saludable juntament amb els companys i companyes de l'escola. 

El Som Valors està pensat per nens i nenes de 5è i 6è de primària perquè aquesta etapa és clau pel seu desenvolupament, i cal que s'empapin de valors perquè puguin créixer amb aquestes sensibilitats. Durant el torneig es treballen aspectes com la igualtat de gènere, l'autonomia dels participants, el respecte pels companys i els rivals, la bona comunicació i la solidaritat. D'aquesta manera, no es tracta d'un simple torneig de futbol, sinó d'una jornada inclusiva que busca fomentar la cohesió entre els infants de la comarca, promoure la igualtat de gènere i educar en valors a través de l'esport. 

En el Som Valors del 2018 van participar-hi més de 600 infants de 20 escoles de la Garrotxa, i va ser una jornada lúdica i educativa molt especial. Aquí us deixem el resum de com es va viure aquella edició:

  • Futbol 7:  7 jugadors/es en joc.

  • Cada partit es jugarà en 2 parts de 10 minuts amb un descans de 3 minuts. Tots els jugadors/es de l'equip hauran de jugar una part com a mínim.

  • Abans i després de cada partit s'han de donar les mans a tots els jugadors/es de l'equip contrari.

  • Puntualitat. En cas que s'arribi tard es restarà 1 punt de la classificació general.

  • No hi ha entrenadors. Els participants han de gestionar ells mateixos els canvis, els escalfaments i les emocions de l'equip.

  • 1 punt si l'equip és mixte

  • 2 punts per l'equip que marqui més gols

  • 3 punts si es compleix bona actitud i comportament

 

Hi haurà dos àrbitres en cada camp, un en el terreny de joc i l’altre a la banqueta. Aquest últim serà el que revisarà la taula d’actituds i valorarà el comportament dels jugadors/es, d'aquesta manera cada equip podrà aconseguir fins a 3 punts d'actitud i comportament.

FLETXA.png
FLETXA.png
FLETXA.png

Respecte: mostrar respecte cap als companys, els rivals, l'àrbitre i el material.​ Saber gaudir positivament de la victòria i tolerar positivament la derrota.

Comunicació: saber-se autogestionar els canvis, animar a l'equip, motivar als companys/es i intentar trobar solucions als problemes que es presenten.

Joc en equip: passar-se la pilota i ser capaços de treballar plegats.

9:00h OBERTURA DE LES INSTAL·LACIONS

 

Cada participant ha de pagar a l'arribar i entregar l'autoritzacio signada. Allà se li entregarà una samarreta i un detall sorpresa. 

 

Cal portar roba esportiva. No cal vestimenta ni calçat específic de futbol, es pot anar amb xandall bàsic o la mateixa roba que porten per fer educació física a l'escola. No hi haurà disponibilitat de dutxes, però sí lavabos i uns vestuaris per poder-se canviar la samarreta.

 

També hi haurà lavabos i servei de bar durant tot el dia. El dinar es pot portar de casa o comprar-lo al bar, on es vendran entrepans, patates, begudes i plats d'amanida de pasta. Comptarem amb la l'assitència de voluntaris i voluntàries que estaran al càrrec del bon funcionament d'aquests espais, i si els participants necessiten qualsevol ajuda també els tindran com a punts de suport. Tot i així és convenient l’assitència de pares i/o mares per fer-se responsables dels nens i nenes durant les estones que no juguin cap partit.

 

9:45h INICI DELS PARTITS

 

Hi haurà 6 camps on es jugaran partits paral·lelament. Pots consultar els horaris dels partits en les següents imatges (llisca cap a la dreta per veure l'horari de cada camp, o bé fes clic aquí per descarregar el pdf):

10:00h INICI DE LES ACTIVITATS DE LLEURE

 

Durant tot el dia s'habilitarà una zona de lleure perquè els participants puguin fer activitats i tallers durant les estones que no estiguin jugant partits. A més a més, al llarg de la jornada es podrà col·laborar i participar en un sorteig solidari amb molts regals i sorpreses.

18:00h ENTREGA DE PREMIS

 

Al finalitzar la jornada es farà l'entrega de premis pels tres primers equips classificats. Pel primer equip classificat hi haurà també un premi especial: una experiència grupal al parc d'oci La Selva de l'Aventura!

A més a més, en el Som Valors la creativitat i l'originalitat també té premi, perquè l'equip més creatiu, és a dir, aquell que hagi escollit un nom més original, una disfressa, una celebració o cant personalitzat... podrà emportar-se entrades pel Minos Escaperoom d'Olot!

Horaris-camp gratitud.jpg
Horari lleure_page-0001.jpg
Cartell Som Valors 2022 (comprimit).png
SV sponsors 2
SV sponsors 1
bottom of page