_PSV3854_1600x1068.JPG

Som Valors Garrotxa 2022

EDUQUEM MENTRE JUGUEM

Diumenge 12 de juny

Un dia per jugar a futbol, però també per compartir, conèixer, aprendre i gaudir!

de 9h a 18h

A les 9h s'obren les inscripcions i a les 9:30h començaran els partits. 

Escola Futbol Garrotxa

Als camps de l'Escola Futbol Garrotxa (Mas Cabirol s/n, 17800 Olot)

5€ per participant

El preu inclou inscripció, samarreta, aigües, fruita i un detall sorpresa.

El Som Valors és una torneig de futbol que utilitza l'esport com a eina socio-educativa amb la finalitat de fomentar el joc net i els valors saludables de l'esport. Per aquest motiu, s'utilitza una normativa on l'actitud i els valors puntuen més que els gols. L'objectiu final és que tots els nens i nenes, sàpiguen o no jugar a futbol, puguin gaudir d'una jornada esportiva saludable juntament amb els companys i companyes de l'escola. 

El Som Valors està pensat per nens i nenes de 5è i 6è de primària perquè aquesta etapa és clau pel seu desenvolupament, i cal que s'empapin de valors perquè puguin créixer amb aquestes sensibilitats. Durant el torneig es treballen aspectes com la igualtat de gènere, l'autonomia dels participants, el respecte pels companys i els rivals, la bona comunicació i la solidaritat. D'aquesta manera, no es tracta d'un simple torneig de futbol, sinó d'una jornada inclusiva que busca fomentar la cohesió entre els infants de la comarca, promoure la igualtat de gènere i educar en valors a través de l'esport. 

En el Som Valors del 2018 van participar-hi més de 600 infants de 20 escoles de la Garrotxa, i va ser una jornada lúdica i educativa molt especial. Aquí us deixem el resum de com es va viure aquella edició:

  • Futbol 7:  7 jugadors/es en joc.

  • Cada partit es jugarà en 2 parts de 10 minuts amb un descans de 3 minuts. Tots els jugadors/es de l'equip hauran de jugar una part com a mínim.

  • Abans i després de cada partit s'han de donar les mans a tots els jugadors/es de l'equip contrari.

  • Puntualitat. En cas que s'arribi tard es restarà 1 punt de la classificació general.

  • No hi ha entrenadors. Els participants han de gestionar ells mateixos els canvis, els escalfaments i les emocions de l'equip.

  • 1 punt si l'equip és mixte

  • 2 punts per l'equip que marqui més gols

  • 3 punts si es compleix bona actitud i comportament

 

Hi haurà dos àrbitres en cada camp, un en el terreny de joc i l’altre a la banqueta. Aquest últim serà el que revisarà la taula d’actituds i valorarà el comportament dels jugadors/es, d'aquesta manera cada equip podrà aconseguir fins a 3 punts d'actitud i comportament.

FLETXA.png
FLETXA.png
FLETXA.png

Respecte: mostrar respecte cap als companys, els rivals, l'àrbitre i el material.​ Saber gaudir positivament de la victòria i tolerar positivament la derrota.

Comunicació: saber-se autogestionar els canvis, animar a l'equip, motivar als companys/es i intentar trobar solucions als problemes que es presenten.

Joc en equip: passar-se la pilota i ser capaços de treballar plegats.

9:00h OBERTURA DE LES INSTAL·LACIONS: cada participant ha de pagar a l'arribar, on se li entregarà una samarreta i un detall sorpresa. 

 

Cal portar roba esportiva. No cal vestimenta ni calçat específic de futbol, es pot anar amb xandall bàsic o la mateixa roba que porten per fer educació física a l'escola. No hi haurà disponibilitat de dutxes, però sí lavabos i uns vestuaris per poder-se cambiar la samarreta.

9:30h INICI DELS PARTITS: hi haurà 6 camps on es jugaran partits paral·lelament. Una setmana abans del torneig publicarem la taula d’horaris dels partits. Es farà un recordatori abans de començar, i hi haurà els horaris penjats en varis punts de les instal·lacions.

 

També hi haurà lavabos i servei de bar durant tot el dia. Comptarem amb la l'assitència de voluntaris i voluntàries que estaran al càrrec del bon funcionament d'aquests espais, i si els participants necessiten qualsevol ajuda també els tindran com a punts de suport. Tot i així és convenient l’assitència de pares i/o mares per fer-se responsables dels nens i nenes durant les estones que no juguin cap partit.

DINAR: els equips tindran aproximadament una hora i mitja per dinar. Al bar es vendran entrepans i també s'oferiran plats d'amanida de pasta a càrrec del Restaurant Can Xel. 

ACTIVITATS DE LLEURE: s'habilitarà una zona de lleure perquè els participants puguin fer activitats i tallers durant les estones que no estiguin jugant partits. A més, durant el dia rebrem la visita d'algun jugador/a professional que firmarà autògrafs i es farà fotos amb els participants. A més a més, al llarg de la jornada es podrà col·laborar i participar en varis sortejos d’equipacions i samarretes oficials firmades.

18:00h ENTREGA DE PREMIS: al finalitzar la jornada es farà l'entrega de premis pels tres primers equips classificats. Al llarg del dia anirem actualitzant les taules de puntuació perquè els participants puguin seguir els resultats. També hi haurà un premi per l'equip més creatiu, és a dir, aquell que hagi escollit un nom més original, una disfressa, una celebració o cant personalitzat...

Si tens alguna pregunta no dubtis en contactar amb nosaltres:

+34 648607415

  • Blanco Icono de Instagram

@somaraassoc