top of page
_PSV3854_1600x1068.JPG

El Som Valors és una torneig de futbol enfocat a l'alumnat de cicle superior de primària de totes les escoles d'una mateixa comarca o municipi on s'utilitza l'esport com a eina socio-educativa amb la finalitat de fomentar el joc net i els valors saludables de l'esport. Per aquest motiu, s'utilitza una normativa on l'actitud i els valors puntuen més que els gols. L'objectiu final és que tots els nens i nenes, sàpiguen o no jugar a futbol, puguin gaudir d'una jornada esportiva saludable juntament amb els companys i companyes de l'escola. 

El Som Valors està pensat per nens i nenes de 5è i 6è de primària perquè aquesta etapa és clau pel seu desenvolupament, i cal que s'empapin de valors perquè puguin créixer amb aquestes sensibilitats. Durant el torneig es treballen aspectes com la igualtat de gènere, l'autonomia dels participants, el respecte pels companys i els rivals, la bona comunicació i la solidaritat. D'aquesta manera, no es tracta d'un simple torneig de futbol, sinó d'una jornada inclusiva que busca fomentar la cohesió entre els infants de la comarca, promoure la igualtat de gènere i educar en valors a través de l'esport. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Com funciona el torneig?

Es tracta d'una jornada de tot un dia en què els diferents equips (formats per escoles) juguen partits de futbol entre ells amb l'objectiu d'aconseguir la major puntuació possible i guanyar el torneig. Els punts, però, no s'aconsegueixen només amb els gols, sinó també amb l'aplicació i compliment dels valors de l'esport. 

A part de conèixer i jugar contra companys d'altres escoles, els participants també poden enfortir els llaços amb els seus companys de classe. A més, a part dels partits de futbol, durant tota la jornada també hi tenen lloc altres activitats de lleure i tallers per poder gaudir mentre no estiguin jugant cap partit.

Objectius del projecte:

  • Fomentar els valors i hàbits saludables de l’esport durant l’etapa de preadolescència.

  • Cohesió del grup classe.

  • Crear un espai de relació i inclusió per a nenes i nens del cicle superior de la comarca o municipi.

  • Gaudir positivament del futbol.

  • Treballar la igualtat de gènere en l’esport.

  • Treballar els valors per reduir la conflictivitat i les conductes agressives.

  • Futbol 7:  7 jugadors/es en joc.

  • Cada partit es jugarà en 2 parts de 10 minuts amb un descans de 3 minuts. Tots els jugadors/es de l'equip hauran de jugar una part com a mínim.

  • Abans i després de cada partit s'han de donar les mans a tots els jugadors/es de l'equip contrari.

  • Puntualitat. En cas que s'arribi tard es restarà 1 punt de la classificació general.

  • No hi ha entrenadors. Els participants han de gestionar ells mateixos els canvis, els escalfaments i les emocions de l'equip.

  • 1 punt si l'equip és mixte

  • 2 punts per l'equip que marqui més gols

  • 3 punts si es compleix bona actitud i comportament

 

Hi haurà dos àrbitres en cada camp, un en el terreny de joc i l’altre a la banqueta. Aquest últim serà el que revisarà la taula d’actituds i valorarà el comportament dels jugadors/es, d'aquesta manera cada equip podrà aconseguir fins a 3 punts d'actitud i comportament.

FLETXA.png
FLETXA.png
FLETXA.png

Respecte: mostrar respecte cap als companys, els rivals, l'àrbitre i el material.​ Saber gaudir positivament de la victòria i tolerar positivament la derrota.

Comunicació: saber-se autogestionar els canvis, animar a l'equip, motivar als companys/es i intentar trobar solucions als problemes que es presenten.

Joc en equip: passar-se la pilota i ser capaços de treballar plegats.

Edicions anteriors:

bottom of page