_PSV3854_1600x1068.JPG

SOM VALORS

PILOTA.png

Som Valors és un torneig de futbol enfocat a l’alumnat de cicle superior de primària de totes les escoles d’una mateixa comarca o municipi, i en el qual s’utilitza l’esport com a eina socioeducativa. No es tracta d’una competició en la qual guanyen els equips més dotats futbolísticament, sinó que hi ha factors molt més importants que puntuaran a cada partit, com l’actitud cap als altres companys/es, la motivació i el treball en equip.

El torneig es realitza seguint el sistema convencional de futbol set, però aportant unes normatives diferents per tal de tenir més en compte els valors esmentats. Entre les diferències més destacades hi trobem: la supervisió per part de dos àrbitres per partit (un que controla la normativa del joc i l’altre el comportament dels equips), la puntuació de fins a 5 punts per partit (1 per ser equip mixt, 2 per l’equip que marqui més gols, i 2 pel que compleixi millor actitud), i finalment l’absència d’entrenadors/es per tal de dotar d’autonomia i responsabilitat als i les participants.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EDUQUEM MENTRE JUGUEM

 

Després de visitar camps de futbol base d’arreu de Catalunya, ens adonem que cada vegada més la societat prioritza el resultat per davant de l’aprenentatge i l’educació. Crits, faltes de respecte constants, pressió competitiva... Cada dia més veiem com els valors entren en declivi. Ens oblidem que no són números sinó infants, els que estan jugant a pilota.

D’aquí neixen les nostres ganes de reivindicar la importància que pot tenir l’esport com a eina socioeducativa. Perquè el futbol és molt més que marcar gols; és solidaritzar-se, enfortir llaços amb els companys i companyes, comunicar-se amb el cos, lluitar per un objectiu conjunt... és esforç i alhora diversió. Quina futura societat volem? Quin present volem per als infants?

 

Volem crear un espai d’inclusió i cohesió social en el qual els nens i nenes es diverteixin practicant esport, deixant de banda les diferències culturals, físiques i socials.

 

Col·laboradors del projecte:

EFG.png
download-1.jpg
Wala.png
aricoforest.png
natrus.png

Objectius del projecte:

  • Fomentar els valors i hàbits saludables de l’esport durant l’etapa de preadolescència.

  • Cohesió del grup classe.

  • Crear un espai de relació i inclusió per a nenes i nens del cicle superior de la comarca o municipi.

  • Gaudir positivament del futbol.

  • Treballar la igualtat de gènere en l’esport.

  • Treballar els valors per reduir la conflictivitat i les conductes agressives.

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
sant aniol.png
can xel.png
cropics.png
Royalverd.png